Szexuálisan zaklatott egy szobalányt az illegális migráns, mégis szabadon engedték

A bűncselekmény a spanyolországi Guardamar del Segura egyik hoteljében történt, ahová a kormány átmeneti jelleggel helyezett át illegális bevándorlókat.

2024. 07. 06. 20:40
Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók érkeznek csónakkal a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén fekvõ La Restinga kikötõjébe 2024. június 10-én. Fotó: Gelmert Finol Forrás: MTI/EPA/EFE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadlábra helyezett egy szexuális zaklatással vádolt illegális migránst a spanyolországi Alicante megye egyik bírósága. A szenegáli állampolgár június közepén követte el a bűncselekményt Guardamar del Segura város egyik apartmanhoteljében az egyik szobalány ellen. A nő a takarítókocsival beszállt a liftbe, majd a férfi váratlanul beugrott mellé és a szűk helyet kihasználva először hozzádörgölte magát az áldozathoz, majd megérintette a mellét és a nemi szervét. A nő sokkos állapotba került a történtektől, de értesítette a szálloda vezetőségét, amely a megfelelő protokoll szerint járt el, ezután megtették a szükséges feljelentést a csendőrségen is. 

A történtekkel vádolt, Spanyolországban illegálisan tartózkodó bevándorlót még aznap őrizetbe vették és átadták a torreviejai hatóságoknak. A bíróság azonban végül csak egy távoltartási végzést adott ki ellene, majd szabadon engedte. A Vöröskereszt egy másik hotelbe helyezte át őt. 

A TodoAlicante nevű híroldal úgy tudja, hogy a szenegáli férfi több társával együtt néhány nappal a bűncselekmény előtt érkezett a hotelbe, ahol ideiglenesen, a kormány utasítására helyezték el őket. Pedro Sánchez kormányfő ugyanis úgy próbálja tehermentesíteni a Kanári-szigetek folyamatosan összeomlás szélén álló befogadórendszerét, hogy áthelyezi az ott kikötött illegális migránsokat más spanyol régiókba.

A nyár folyamán várhatóan ugyanez fog történni a szigetcsoportra kísérő nélkül érkezett kiskorúakkal is. A Kanári-szigeteken ugyanis háromszor annyi – majdnem hatezer – gyereknek adnak jelenleg ellátást, mint amennyire kapacitás lenne. Pedro Sánchez először megkérte a spanyol regionális vezetőket, hogy segítsenek a Kanári-szigeteknek, de mivel szinte senki sem volt erre hajlandó, úgy döntött, hogy a bevándorlási törvény módosításával kötelezővé fogja tenni a befogadást, rákényszerítve a szolidaritásra az autonóm közösségeket.

Borítókép: Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek csónakkal a Kanári-szigetekhez tartozó El Hierro szigetén fekvő La Restinga kikötőjébe 2024. június 10-én (Fotó: MTI/EPA/EFE/Gelmert Finol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.