A Kreml szerint politikai ügy a Telegram-vezér letartóztatása

A cég vezetőségének megfélemlítésére tett kísérletről és az őrizetbe vétel politikai indítékairól van szó.

2024. 08. 27. 12:08
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telegram alapítója, Pavel Durov ellen felhozott vádak komoly bizonyítékokat igényelnek, ellenkező esetben a cég vezetőségének megfélemlítésére tett kísérletről és az őrizetbe vétel politikai indítékairól van szó – mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő egy tájékoztatón. Emellett Oroszország kész segítséget nyújtani Durovnak, de a helyzetet bonyolítja a francia állampolgársága.

A köztisztviselők nem használhatnak üzenetküldőket hivatalos célokra, mert egyetlen üzenetküldő sem megbízható az információbiztonság szempontjából. És a Telegram sem az. Ezért nem használunk semmilyen üzenetküldőt a közigazgatásban hivatalos célokra. Mert az egyszerűen a hivatalos szabályok és a hivatalos etika megsértése lenne. Tehát természetesen senki nem szólít fel senkit arra, hogy bármit is takarítson ki

– mondta Peszkov.

Korábban megírtuk, hogy a Telegram társalapítója azután költözött Nyugatra, hogy összetűzésbe került Moszkvával. Akkor a nemzetközi civil szervezetek léptek fel a Telegram zaklatása ellen.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.