Bukaresti vélemény: Orbán Viktor az európai szuverenista mozgalom vezetője

Victor Ponta volt miniszterelnök után egy másik román politikus is Orbán Viktor politikai tevékenységét méltatta. Aurelian Pavelescu, az 1996 és 2000 között az akkori kormánykoalíció fő erejét képező, jelenleg viszont parlamenten kívüli Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt elnöke egy videópodcast-interjúban az európai szuverenista mozgalom vezetőjének nevezte a magyar kormányfőt.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban (Photo: MTI/Zoltan Mathe)
Orbán Viktor miniszterelnök
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Orbánt Viktort a falhoz állította az Európai Unió. Az utóbbi tíz-tizenöt évben folyamatos lejárató akcióknak volt kitéve, csak azért, hogy elveszítse a választásokat. De nem vesztette el, mivel a magyar nép rá szavazott” – mondta a politikus. Mint fogalmazott, a magyar miniszterelnök egyszerű és világos állásponttal állt elő. 

Azt mondta, »mi magyarok történelmi jogokkal rendelkező nemzet vagyunk, s nem fogadjuk el Soros elképzeléseit«, ahogyan egyébként én sem fogadom el azokat. A szuverenisták nem fogadják el az olyan téziseket, mint a minimalista állam, a nyílt társadalom, az LGBT, a politikai korrektség. Ezek alapvető kérdések, s ezeket Orbán Viktor felvállalta, kockáztatott is ezek felvállalásával. Ezzel a programmal állt a magyarok elé több alkalommal is, és megkapta a bizalmat a magyar szavazóktól 

– hangsúlyozta Pavelescu.

Egy Erdélyre vonatkozó kérdésre válaszolva a PNTCD elnöke leszögezte: Orbán Viktor nem akarja elszakítani Erdélyt. „Ez egy bukaresti propaganda, amely a brüsszeli érdekeket szolgálja. A cél egyértelmű: Orbán Viktor lejáratása. Diktátor, területeket akar elcsatolni Romániától, de Ukrajnától és Szlovákiától is. Mindenhonnan. Orbán Viktor a diktátor, aki birodalmat épít. Orbán Viktor nem akarja elcsatolni Erdélyt, s nem is tudja azt megtenni” – mondta Aurelian Pavelescu.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.