Kijev érzi a vesztét

Az ukrán elnöki hivatal tagadta Ukrajnának az Északi Áramlat felrobbantásában való részvételével kapcsolatos vádakat.

2024. 08. 15. 12:15
Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetője
Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetője Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy Mihajlo Podoljak ukrán elnök tanácsadója a Reuters ügynökségnek küldött kommentárjában kijelentette, Ukrajnának egyszerűen nem volt meg a szükséges forrása ehhez.

„Ilyen cselekményt csak nagy technikai és anyagi erőforrások jelenlétében lehet végrehajtani… és mindez kinek állt a rendelkezésére a detonáció idején? Csakis Oroszországnak” – mondta Podoljak.

Azt követően jelent meg az ukrán elnöki hivatal mentegetőzése, hogy több nemzetközi lap is megírta, hogy ukránok, sőt Ukrajna, mint állam állhat a robbantások háterében. Ezekről lapunkban is beszámoltunk. Egyes források szerint maga Zelenszkij hagyta jóvá a robbantást, míg más források szerint három civil követte el a terrorakciót. A Magyar Nemzenek nyilatkozó szakértő szerint civil akció aligha lehetett.

Borítókép: Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.