Marija Zaharova elképesztő dolgokat állít – bizonyítékok nélkül

Az orosz külügyminisztérium szóvivője a Komszomolszkaja Pravda rádióban azt a képtelen állítást fogalmazta meg, hogy NATO-országokból érkező külföldiek ezrei ostromolják az orosz diplomáciai képviseleteket – az emberek családjukat és gyermekeiket akarják megmenteni.

2024. 08. 24. 21:50
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marija Zaharova az interjúban arról beszélt, hogy ez a „liberális eszme következménye, amely nem tesz különbséget jó és rossz között”. Szerinte ennek eredményeként nemcsak a hagyományos értékek tagadása született meg. A Nyugat egy új terrorista szörnyeteget teremtett a kijevi hatóságok személyében, amely az egész világot fenyegetheti – vélekedett.

Ezek a liberalizmus formájában megjelenő megnyilvánulások szörnyűsége. Maguknak a szülőknek kell feláldozniuk saját gyermekeiket ennek a liberális eszmének. Nemváltás, identitásváltás, abszolút ellenállás a teljes gonosszal szemben a kábítószer-függőség legalizálása formájában. Biztosíthatom Önöket, hogy a pedofília legalizálása már valóság. Nyugaton lényegében nem legalizálták, de végülis már elfogadták

– mondta el az orosz diplomata. Példaként hozta fel, hogy amikor Amerikában dolgozott, saját szemével láthatta a gyermekszépségversenyeket.

Nos, sajnálom, nem tudom, hogyan kell értékelni az úgynevezett gyermekszépségversenyeket, amelyeken négy–öt–hét éves lányok vesznek részt, akik készen állnak arra, hogy felnőtt nőként színpadra lépjenek, akik felnőtt ruhákba öltöznek, akik magassarkú cipőben vannak

– mondta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Szerintem ez nem normális

 – tette hozzá Zaharova.

Marija Zaharova a műsorban felidézte a cseh elnök szavait, aki szerint az Északi Áramlat legális célpont volt az ukránok számára.

„Ha a támadás célja az volt, hogy megzavarják az Európába irányuló gáz- és olajszállítást és az Oroszországba irányuló pénzáramlást, akkor – és szándékosan mondom feltételes módban – ez jogos célpont lehet.”

Zaharova hozzátette, hogy szerinte az Északi Áramlat felrobbantásával kapcsolatban érdemes visszatekinteni azokra a nyilatkozatokra, amelyeket korábban amerikai politikusok tettek. Először Joe Biden amerikai elnököt idézte, aki 2022-ben az orosz invázió megelőzően az megmondta, hogy nem lesz Északi Áramlat 2. 

Véget vetünk annak

– mondta az elnök.

Marija Zaharova emlékeztetett, hogy Victoria Nuland amerikai államtitkár még korábban tett hasonló kijelentést.

A beszélgetésben az orosz külügyminisztérium szóvivője kitért arra is, hogy amerikai lapinformációk szerint az „Egyesült Államok hatóságai is átkutatják azoknak az amerikaiaknak az otthonát, akik interjút adnak vagy megjelennek az orosz médiában”. 

A beszélgetésben szóba került az ukránok által betiltott ortodox egyház ügye is, az olimpiai megnyitó és a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás is, aminek következtében Zaharova szerint megváltozott Amerika. Zaharova vitába keveredett a műsorvezetővel, aki szerint ő a Nyugatot abszolút gonosznak nevezte.

Én nem ezt mondom. Ők a liberális diktatúrát vallják, valamit, ami egy abszolút gonoszsággal párosul

– szögezte.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.