Nukleáris rakéták telepítése lehet az orosz válasz a nyugati akciókra

Eljöhet az idő, amikor Oroszországnak nukleáris rakétákat kell telepíteni a nyugati akciókra válaszul. Az orosz külügyminiszter-helyettes tett félelmetes bejelentést.

2024. 08. 05. 6:57
Russian Ministry: Iskander-M Missile hits Ukrainian Command Center
Az orosz védelmi minisztérium által közzétett videóról készült képernyőfotón az látható, hogy az orosz erők 2024. július 24-én Iszkander-M taktikai rakétákkal találták el az Ukrán Fegyveres Erők 63. Gépesített Brigádjának parancsnoki állását. (Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium / Kiosztó / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül) Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljöhet a pillanat, amikor Oroszországnak nukleáris rakétákat kell telepítenie a nyugati akciókra válaszul. Ezt mondta Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes a Rosszija 1 tévécsatornának, amiről a TASSZ orosz hírügynökség tudósított.

A Szputnyik hírügynökség fotóján Szergej Rjabkov látható. Az orosz külügyminiszter-helyettes tett bejelentést a nukleáris rakétákról. (Fotó: Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP)
A Szputnyik hírügynökség fotóján Szergej Rjabkov látható. Az orosz külügyminiszter-helyettes tett bejelentést a nukleáris rakétákról (Fotó: Gavriil Grigorov/AFP)

Megerősítem – ha az orosz fegyveres erők főparancsnoka, [Vlagyimir Putyin orosz elnök] és a katonaság azt mondja, hogy speciális lőszerekre van szükségünk, akkor ez megtörténik. Ezt a döntést a különböző tényezők kombinációja alapján kell meghozni, nem zárom ki, hogy eljöhet a pillanat, amikor szükség lesz rá

 – mondta a tárcavezető-helyettes.

A bejelentés előzménye, hogy a Fehér Ház sajtószolgálata korábban arról számolt be, hogy az Egyesült Államok 2026-tól új, nagyobb hatótávolságú fegyverek telepítését kezdi meg Németország területén. 

Mint arról lapunk is beszámolt, Vlagyimir Putyin orosz elnök erre válaszul figyelmeztette Washingtont, hogy Moszkva leállítja a közepes és rövidebb hatótávolságú csapásmérő fegyverek bevetésére vonatkozó egyoldalú moratórium végrehajtását, ha az Egyesült Államok nagy hatótávolságú rakétái megjelennek Németországban.

Putyin szerint ez a helyzet a hidegháborúra emlékeztet.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által közzétett videóról készült képernyőfotón az látható, hogy az orosz erők 2024. július 24-én Iszkander-M taktikai rakétákkal találták el az Ukrán Fegyveres Erők 63. Gépesített Brigádjának parancsnoki állását (Fotó: Orosz Védelmi Minisztérium/Kiosztó/Anadolu/Anadolu via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.