Szexuális zaklatás miatt zárnak be egy migránsközpontot Madridban

Kiderült, hogy a kísérő nélkül, illegális úton érkezett afrikai kiskorúakat ellátó villalbillai állomást az önkormányzat tudta nélkül nyitották meg.

2024. 08. 24. 20:03
Spanyolországban egyre nagyobb gondot okoz az ellenőrizetlen illegális migráció
Spanyolországban egyre nagyobb gondot okoz az ellenőrizetlen illegális migráció Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elérték céljukat a madridi Villabilla lakói. A település független polgármestere pénteken bejelentette, hogy bezárja azt a befogadóállomást, ahol szüleik nélkül, illegálisan Spanyolországba érkezett migránsgyerekek felügyeletét látták el mostanáig. 

A döntés azután született meg, hogy a helyiek a héten utcára vonultak, mert elegük lett abból, hogy néhány kiskorú bevándorló zaklatja a környéken élő lányokat. Akkor telt be a pohár náluk, amikor egy 15-17 éves, állításuk szerint marokkóiakból álló csoport egy 14 éves lányt már nemcsak szóban, hanem szexuálisan is molesztált. A fiatal elmondása szerint erőszakoskodtak vele, megnyalták az arcát és az intim testrészeit fogdosták. 

Az El Debate azt írja, hogy a városháza nem tudott arról, hogy egy kisebb csoportot felügyelő befogadóállomást nyitottak meg az érintett villalbillai családi házban, ugyanis arról a bevándorlási minisztérium illetékes osztálya egyoldalúan, a megkérdezésük nélkül döntött. A polgármester a helyiektől tudta meg, hogy mi történik az általa irányított kisvárosban. 

Ez csak megerősíti azt a tényt, hogy a baloldali kormánykoalíció anélkül helyez el illegális migránsokat a spanyol településeken, hogy arról tájékoztatná az illetékes önkormányzatokat. Tavaly ősz óta rendszeresen fordul elő, hogy az éjszaka leple alatt viszik át az elsősorban a Kanári-szigetekre érkezett bevándorlókat a félszigetre és helyezik el őket különböző létesítményekben. Vittek már embereket titokban hotelekbe, gyógyfürdőkbe, katonai létesítményekbe, és a jelenlegi példa jól szemlélteti, hogy esetenként családi házakat is kibérelnek azért, hogy férőhelyet adjanak az afrikai állampolgároknak. 

A villalbillai migránsgyerekeket egy másik településre vitték át, vagyis a zaklatásokkal kapcsolatos problémát a szocialista kormány nem megoldotta, hanem máshová vitte át. Hogy melyik község lakói eshetnek majd áldozatul újra a fiatal agresszoroknak azt nem tudni, mert elhelyezésükről nem adnak tájékoztatást.

Borítókép: Spanyolországban egyre nagyobb gondot okoz az ellenőrizetlen illegális migráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.