Szorosan kötődik a brit miniszterelnökhöz az algériai bokszolót védő NOB-tisztviselő

A párizsi olimpia egyik legnagyobb botrányát okozta, hogy egy korábban a nemi teszten megbukott algériai bokszoló küzdhetett egy olasz bokszolónő ellen, aki 46 másodperc után feladta a meccset, mert féltette az életét. Most kiderült, milyen kapcsolatban áll Mark Adams, a NOB szóvivője, aki megvédte az algériait, a brit miniszterelnökkel, Keir Starmerrel.

Forrás: The Telegraph2024. 08. 02. 13:52
Keir Starmer brit miniszterelnök
Keir Starmer brit miniszterelnök (Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Temilade Adelaja)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes összefüggésre mutatott rá a The Telegraph brit napilap a nemi teszten megbukott algériai bokszolót, Imane Helifet megvédő NOB-szóvivő, Mark Adams és Keir Starmer brit kormányfő között. Mint kiderítették, Adams együtt járt iskolába a miniszterelnökkel, mi több, ő volt a vőfélye az esküvőjén.

Mint arról beszámoltunk, a márciusi világbajnokságon a nemi teszten megbukó, és ezért kizárt Helif olyan erővel ütötte meg az ellenfelét, Angela Carini olasz bokszolónőt, hogy az az életét féltve 46 másodperc után feladta a mérkőzést.

A Helif győzelmét követő nemzetközi felháborodásra reagálva Adams csütörtökön újságíróknak úgy fogalmazott, hogy

a tesztoszteron nem tökéletes teszt. Sok nőnek lehet olyan tesztoszteronszintje, amit férfi szintnek neveznénk, és mégis nőként versenyezhetnek.

A NOB-szóvivő korábban boszorkányüldözésnek nevezte a Helif, valamint Lin Ju-ting kínai bokszoló női mezőnyben való szereplésével kapcsolatos aggodalmakat.

Helif következő ellenfele szombaton a magyar Hámori Luca lesz.

Borítókép: Keir Starmer brit miniszterelnök (Fotó: MTI/AP/Reuters/Temilade Adelaja)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.