Brutális izraeli csapásban halt meg a Hezbollah egyik vezére + videó

Bejrút déli részét érte komoly rakétatámadás.

2024. 09. 20. 16:24
Óriási csapást mért Izrael Bejrútra, egy Hezbollah-vezért likvidált
Óriási csapást mért Izrael Bejrútra, egy Hezbollah-vezért likvidált Fotó: Middle East Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izrael célzott légicsapást hajtott végre pénteken Bejrút déli részén mind egy jeruzsálemi bejelentés, mind libanoni közlések szerint. Két meg nem nevezett libanoni biztonsági forrás közölte, hogy a célpont Ibrahim Akil, a Hezbollah síita milícia műveleti parancsnoka volt.

Ibrahim Akil a Hezbollah mozgalom alapító tagja volt, és többnyire a szervezet katonai szárnyában vállalt szerepet. Az Egyesült Államok hétmillió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a fejére, Izrael pedig már a 1990-es évek elején megpróbálta megölni. Bejrúti források szerint Akilt éppen péntek délelőtt engedték ki a kórházból, miután megsebesült a távközlési eszközök szintén Izraelnek tulajdonított, összehangolt keddi és szerdai felrobbantásában.

Az izraeli hadsereg maga jelentette be, hogy célzott légicsapást hajtott végre a libanoni főváros déli részén, de nem közölték, hogy ki vagy mi volt a célpont. Libanoni biztonsági források közölték, hogy a rakéták a Hezbollah egyes létesítményei mellett csapódtak be. A Reuters hírügynökség helyi tudósítói arról számoltak be, hogy a légicsapás idején harci gépek zaját hallották a levegőből Bejrút felett.

Borítókép: Óriási csapást mért Izrael Bejrútra, egy Hezbollah-vezért likvidált (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.