Döbbenetes felvételeken az oroszok pusztítása az ukrajnai város ellen

A kedd reggeli brutális támadásnak legalább 41 halálos áldozata és 180 sérültje van.

2024. 09. 03. 15:04
Illusztráció az orosz–ukrán háború okozta pusztításról
Illusztráció az orosz–ukrán háború okozta pusztításról Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint negyven halálos áldozata van annak a támadásnak, amelyet az orosz erők az ukrajnai Poltava ellen indítottak. Az orosz hadsereg egy katonai oktatási intézményt lőtt ballisztikus rakétákkal.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a sajtónak arról beszélt, hogy a kedd reggeli brutális támadásnak legalább 180 sérültje van, összesen két ballisztikus rakéta csapódott be a helyszínen, amelyek egy közeli kórházban is kárt okoztak.

Emberek rekedtek a romok alatt. Sok embert sikerült kimenteni, de legalább  180-an megsérültek. Sajnos sok az áldozat. Jelenleg úgy tudjuk, hogy 41 ember halt meg. Őszinte részvétemet fejezem ki minden hozzátartozójuknak és szerettüknek. Elrendeltem a történtek minden körülményének teljes körű és gyors kivizsgálását. Minden szükséges szolgálat részt vesz a mentőakcióban

– mondta az ukrán elnök.

Az is kiderült, hogy a katonai központ kommunikációs intézetének épülete szinte teljesen megsemmisült. Az oroszok szerint a központban külföldi zsoldosok kiképzését is végezhették az ukránok.

Az ukrajnai Poltava városa (Fotó: Anadolu via AFP)
Az ukrajnai Poltava városa (Fotó: Anadolu via AFP)

Borítókép: Illusztráció a háború okozta pusztításról (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.