Donald Trump: Orbán erős vezető, erős országot vezet

Donald Trump korábbi amerikai elnök és a jelenlegi republikánus elnökjelölt a Fox Newsnak adott interjújában a magyar miniszterelnököt és Magyarországot méltatta. Szerinte Orbán Viktor erős vezető.

2024. 09. 01. 14:22
A Magyar Miniszterelnökség által 2024. július 11-én készített és közzétett fotón Orbán Viktor (L) Magyarország miniszterelnöke Donald Trump volt amerikai elnökkel pózol Trump Mar-a-Lago-i birtokán, a floridai Palm Beach-ben.
Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke Donald Trump volt amerikai elnökkel Fotó: Fischer Zoltán Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump magyar idő szerint hajnalban sugárzott interjúban Mark Levinnel beszélgetett a Life, Liberty & Levin című műsorban – számol be minderről a Tűzfalcsoport. A blog szerint Levin Ronald Reagan elnök (1981–89) adminisztrációjában is dolgozott, és Edwin Meese főtanácsnok munkatársa volt.

Ez egy őrült ember, akinek sok pénze van és megpróbálja befolyásolni a választásainkat, és a Demokrata Párt – ahelyett, hogy kimondaná, hogy ez a fickó esztelen és visszataszító – részéről mindig és mindig megjelennek az ajtónál, pénzelik a kezdeményezéseiket, a szervezeteiket, így pénzelik a pártot, a választásaikat… ez abszolút hihetetlen számomra, és a Demokrata Párt úgy tesz, mintha jószívű lenne…

– mondta korábban Soros Györgyről.

Az interjúban több kérdést érintettek, például az Egyesült Államok és Kína kapcsolatát. „Úgy gondolom, hogy jó lesz a kapcsolatunk. Én Kínával szeretnék inkább jó kapcsolatot” – hangsúlyozta a republikánusok elnökjelöltje. 

És én ezt mondom, és remélem, hogy Hszii elnök úr figyel. Úgy gondolom, hogy jó kapcsolatunk lesz Kínával. És szerintem mindenkivel jó kapcsolatunk lesz

 – mondta Trump.

Az interjúban az USA 45. elnöke külön, kiemelten méltatta a magyar miniszterelnököt:

Orbán Viktor erős. Erősnek tartják. Erős országot vezet.

Legutóbb Trump a wisconsini La Crosse-ban beszélt arról, mit gondol a magyar miniszterelnökről, és Orbán Viktort egy nagyon erős vezetőnek nevezte – áll a cikbben.

Borítókép: Orbán Viktor és Donald Trump (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.