Mi van a Müpa kulisszái mögött?

Tematikus backstage-túrák, kulisszaséták és interaktív dobshow is várja a fiatalokat október 2-án kora délutántól estig a Müpa felsőoktatási intézmények hallgatóinak összeállított egyetemi napján.

Forrás: MTI2024. 09. 18. 17:02
Müpa
A Müpa épülete. Fotó: MW/Székelyhidi Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tematikus backstage-túrákon a produkció, a rendezvényszervezés, a marketing- és a szcenikai részleg vezetői kalauzolják el különleges helyekre a hallgatókat. A sétákon fény derül többek között arra, hogy mi történik a kulisszák mögött és a Fesztivál Színház színpadán, milyen színpadtechnikákat használ az intézmény, miként zajlik egy élő koncertközvetítés a videó- és hangstúdiókban. 

Fotó: Müpa

– A Müpa egy fenntartható fejlődést támogató intézmény, amely a környezeti és a gazdasági fenntarthatóság mellett a társadalmi, ezen belül pedig a kulturális fenntarthatósággal is foglalkozik 

– mondta el Káel Csaba, az intézmény vezérigazgatója a rendezvényt bemutató szerdai sajtóbejáráson. Hozzátette: ennek lényege, hogy az utánunk jövő generációk gazdagabb kulturális környezetet kapjanak. Emlékeztetett: az intézmény már a kismamáknak és a csecsemőknek is kínál programokat, tehát felnőnek olyan generációk, amelyeknek természetes terep a Müpa. 

Az intézmény célja az egyetemi nappal párbeszédet indítani a fiatalokkal, hogy ők is fedezzék fel és lehetőségként tekintsenek a Müpára. 

Az egyetemi napon az érdeklődők szakmai sétákon, élő zenés minikoncerteken, színházi és irodalmi beszélgetéseken is részt vehetnek. Betekintést nyerhetnek többek között a Győri Balett próbájába, benézhetnek a színpad mögötti terekbe, orgonán megszólaló filmzenéket hallgathatnak. A Müpa munkatársai mellett Lábas Viki (Margaret Island), Balázsovics Misi Tink (Slow Village) és Simon Márton is tart sétákat. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezik a Karzatkoncertet, a Beatstarz 60 perces koncertjének a Müpa Színházi Próbaterme ad otthont. A zenés programokat színházi és irodalmi tematikájú beszélgetések is színesítik. 

Az egyetemi napra érdemes előzetesen jelentkezni, mert a limitált férőhelyes, helyszíni regisztrációt igénylő programok esetében előnyt élveznek azok, akik korábban már jelezték részvételi szándékukat. Az esemény érvényes felsőoktatási diákigazolvánnyal látogatható.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.