Egy szórakozóhely bejáratánál robbantottak Köln belvárosában + videó

Köln belvárosában a ma reggeli robbanás súlyosan megrongálta egy szórakozóhely épületének bejáratát. Az eddigi információk szerint személyi sérülés nem történt.

Forrás: Tagesschau2024. 09. 16. 11:13
Rendőrök állnak a város központjában, a Hohenzollernringen egy megsérült épület előtt egy robbanás után
Rendőrök állnak a város központjában, a Hohenzollernringen egy megsérült épület előtt egy robbanás után Fotó: Benjamin Westhoff Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk korábban megírta, hogy ma reggel robbanás történt a kölni Rudolfplatz és az Ehrenstrasse között. A robbanószerkezet nem sokkal reggel 6 óra után lépett működésbe közvetlenül egy szórakozóhely mellett, Köln partinegyedében, a Hohenzollernringen, írja a Tagesschau.

A robbanást felvevő térfigyelő kamera képén az látható, hogy az üzlethelyiség bejáratánál mennyezeti panelek zuhantak le és ablaküvegek törtek be.

A rendőrség megindította a nyomozást, egyelőre nem adnak tájékoztatást a robbanás lehetséges okairól.

 

Hasonló támadások sorozata Észak-Rajna–Vesztfáliában

A Hohenzollernringet a Rudolplatz és a Friesenplatz között reggel több órára lezárták. A rendőrség azóta újra megnyitotta a környéket, de az eset emlékeztet az Észak-Rajna–Vesztfáliában lakó- és kereskedelmi épületek ellen elkövetett hasonló támadások sorozatára.

Több ilyen támadásról úgy vélik, hogy egy Hollandiából származó drogbanda műve. A háttérben állítólag a Rajna-vidéki drogkereskedőkkel való konfliktusok állnak, írja a Tagesschau.

 

Borítókép: Rendőrök állnak a város központjában, a Hohenzollernringen egy megsérült épület előtt egy robbanás után (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Benjamin Westhoff)
 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.