Erről egyeztetett Szergej Sojgu Észak-Koreában

Moszkva számíthat Kim Dzsong Un támogatására. A biztonsági együttműködés fokozásáról tárgyalt Szergej Sojgu Észak-Koreában.

Forrás: MTI2024. 09. 14. 6:32
A 2024. szeptember 13-án készült fotón az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un (J) egy autóban ül az orosz Biztonsági Tanács titkárával, Szergej Soiguval, egy ismeretlen helyen Észak-Koreában (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztonsági kérdésekről folytatott stratégiai együttműködés fokozásáról állapodott meg Szergej Sojgu, az orosz Biztonsági Tanács titkára Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel Phenjanban folytatott tárgyalásukon – közölte a hivatalos észak-koreai hírügynökség, a KCNA szombaton.

Kim Dzsung Un a közlés szerint úgy fogalmazott, hogy a két ország közti stratégiai partnerség keretében Észak-Korea folytatja az együttműködés kiterjesztését Oroszországgal.

Phenjan és Moszkva a nyár elején tartott csúcstalálkozón átfogó stratégiai partnerségi megállapodást írt alá, és bejelentették, hogy jelentősen fokozzák katonai együttműködésüket. Sojgu már tavaly nyáron – még védelmi miniszterként tett látogatásán – jelezte, hogy a két ország szorosabbra fűzi kapcsolatait.

Borítókép: A 2024. szeptember 13-án készült fotón az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un (jobbra) egy autóban ül az orosz Biztonsági Tanács titkárával, Szergej Sojguval egy ismeretlen helyen Észak-Koreában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.