Ez a nyilatkozat egy újabb lépés a világháború felé

A tengerentúli miniszterelnök szerint engedélyezni kell, hogy Kijev nagy hatótávolságú fegyvereivel támadja Oroszországot. Putyin egyértelmű üzenetet küldött ezzel kapcsolatban.

2024. 09. 14. 11:06
Ukrainian artillerymen fire multiple rocket launcher in Donetsk region
Ukrán katona az orosz-ukrán háborúban (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanada teljes mértékben támogatja, hogy Ukrajna nagy hatótávolságú fegyvereket használjon annak érdekében, hogy „megakadályozza és meggátolja, hogy Oroszország továbbra is képes legyen az ukrán polgári infrastruktúrát rombolni”. Erről beszélt Justin Trudeau miniszterelnök pénteken.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök (Fotó: AFP)
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök (Fotó: AFP)

Trudeau újságíróknak elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök mélyen destabilizálni próbálja a nemzetközi szabályokon alapuló rendet, és hozzátette: 

Ezért Kanada és mások egyértelműen kiállnak amellett, hogy Ukrajnának meg kell nyernie ezt a háborút Oroszország ellen.

Mint arról lapunk már többször beszámolt, Vlagyimir Putyin szeptember 12-én kijelentette, hogy a NATO-országok most nem csupán arról tárgyalnak, hogy a nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket Ukrajna fegyveres erői bevethetik-e Oroszország ellen, hanem gyakorlatilag az ukrajnai konfliktusban való közvetlen részvételről egyeztetnek. Az orosz elnök szavai szerint ez azt jelentené, hogy a NATO-tagországok – az Egyesült Államok és az európai országok – háborúban állnak Oroszországgal.

Borítókép: Ukrán katona az orosz–ukrán háborúban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.