Gyilkossággal végződött a migránsok összecsapása a Balkánon

Egyre türelmetlenebbek és agresszívebbek az Európába igyekvő illegális bevándorlók. A balkáni útvonalon jelenleg is tömegek várakoznak arra, hogy az EU-ba jussanak.

2024. 09. 07. 12:26
Migránsok sétálnak a Lipa migránstáboron kívül, Bihács közelében (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bosznián keresztül is próbálnak eljutni az Európai Unió területére a migránsok. A türelmetlen és agresszív bevándorlók között nem ritkák az összecsapások. Péntek este Bihácson történt leszámolás közöttük, amelyben egy migráns életét vesztette – jelentette az Una-Szana kanton belügyminisztériuma. Erről írt a Tanjug szerb hírügynökség.

Sajtóinformációk szerint pénteken nem sokkal 18 óra után több illegális bevándorló csapott össze. A kiérkező rendőrök a helyszínen három migránst találtak, míg egy negyedik a földön feküdt.

A tájékoztatás szerint ő egy 2007-es születésű kiskorú szíriai állampolgár volt, akinek jól látható mellkasi sérülései voltak.

A sérültet átszállították a Bihácsi Kantoni Kórházba, ahol – mint elhangzott – belehalt sérüléseibe. Minderről tájékoztatták a kantoni ügyészséget, s nyomozás indult az ügyben. Egyelőre a támadó még szabadlábon van.

A közlemény szerint a rendőrség bizonyos információkhoz jutott egy személyről, aki kapcsolatba hozható ezzel a bűncselekménnyel. Jelenleg is folyik a feltételezett elkövető utáni kutatás.

Borítókép: Migránsok sétálnak a Lipa migránstáboron kívül, Bihács közelében (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.