NATO-tagország határa közelében mértek csapást az oroszok

Itt az újabb brutális pusztítás az orosz–ukrán háborúban. Nyugat-Ukrajnát és Kijevet támadta Oroszország.

2024. 09. 04. 7:15
The Russian Missile Attacks On Kyiv
Súlyosan megrongálódott és részben összeomlott épület az ukrajnai Kijevben, 2024. szeptember 2-án. (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország rakétákat és drónokat lőtt Kijevre és a nyugat-ukrajnai Lviv városra, nem messze a NATO-tag Lengyelország határától – közölte szerdán az ukrán hadsereg. A Reuters brit hírügynökség szerint ez csak egy nappal azután történt, hogy Moszkva két ballisztikus rakétával lecsapott egy katonai oktatási intézményre Ukrajna központi részén, Poltavában a háború idei leghalálosabb támadásában. 

A helyi lakosok egy katonai oktatási intézmény előtt várakoznak, miután azt orosz rakéták találták el a kelet-ukrajnai Poltavában 2024. szeptember 3-án (Fotó: AFP)
A helyi lakosok egy katonai oktatási intézmény előtt várakoznak, miután azt orosz rakéták találták el a kelet-ukrajnai Poltavában 2024. szeptember 3-án (Fotó: AFP)

Az akcióban legalább ötvenen meghaltak és több százan megsebesültek.

Szerdán szemtanúk több robbanást hallottak Kijev és Lviv külvárosában. Ukrajna katonai tisztviselői azt közölték, hogy védelmi egységeik részt vettek a támadások visszaverésében.

Makszim Kozickij, Lviv régió kormányzója kijelentette, hogy lakóépületek sérültek meg Lviv városában, amely a tágabb régió közigazgatási központja.

A szomszédos Lengyelország nyolc napon belül harmadszor aktiválta a légvédelmét a lengyel légtér biztonsága érdekében.

Oroszország több száz rakétával és drónnal támadta meg Ukrajnát az elmúlt tíz napban. Ez egyes orosz katonai bloggerek szerint Moszkva válasza Kijev közelmúltbeli orosz területre való behatolására.

Borítókép: Súlyosan megrongálódott és részben összeomlott épület az ukrajnai Kijevben, 2024. szeptember 2-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.