Oroszország reagált Zelenszkij szavaira az ukrajnai konfliktus befejezésének idejéről

Vlagyimir Dzsabarov, a Föderációs Tanács nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának első elnökhelyettese úgy reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentésére, miszerint az ukrajnai konfliktus jövőre véget ér: Ez fantázia!

Forrás: RIA Novosztyi2024. 09. 24. 15:51
Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond a „Jövő csúcstalálkozóján” az ENSZ Közgyűlésén
Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond a „Jövő csúcstalálkozóján” az ENSZ Közgyűlésén Fotó: Timothy A. Clary Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz politikus a Lenta.ru-nak adott interjúban kijelentette, hogy az ukrán vezetőnek a konfliktus befejezésére vonatkozó minden terve a fantázia birodalmába tartozik.

Vlagyimir Dzsabarov Fotó: Wikipedia

Zelenszkij az amerikai kongresszus kétpárti küldöttségével New Yorkban folytatott megbeszélésen előre jelezte a háború befejezésének időpontját, amely szerinte jövőre véget érhet. Az ukrán elnök egyben bizakodását fejezte ki, hogy az Ukrajna szövetségeseiből álló nemzetközi koalíció aktív fellépése felgyorsíthatja konfliktus befejeződését.

Szerintem kevesebbet kellene hallgatnunk Zelenszkijre, mert már nem tudja, mit beszél. (…) Nincs semmilyen terve, kivéve azt a tervet, hogy minél több pénzt kérjen az USA-tól és a nyugati partnerektől, hogy folytathassa ezt a vakmerő háborút, amiben veszíteni fog (…) Amint a harcok véget érnek, arra fogják kérni, hogy hagyja el az elnökséget, ezért a végsőkig fogja húzni, hogy hatalmon maradhasson

– fogalmazott Dzsabarov. Az orosz Föderációs Tanács Nemzetközi Ügyek Bizottságának első elnökhelyettese hozzátette:

Nemrég még azt állította, hogy már idénre tervei voltak a győzelemre, most ezt jövőre halasztja. (…) Mindezek a tervek a béketeremtésről és mindenféle békecsúcsok csupán Zelenszkij fantáziavilágából származnak.

A Times korábban arról írt, hogy Zelenszkij az Egyesült Államokban tett látogatása során négy fő pontból álló „győzelmi tervet” fog bemutatni. A terv lehetővé tenné, hogy Ukrajna 2024 végéig béketárgyalásokat kezdjen Oroszországgal, írja a Lenta.ru.

Borítókép: Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond a Jövő csúcstalálkozóján az ENSZ közgyűlésén (Fotó: AFP/Timothy A. Clary)
 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.