A britek szerint Ukrajna centikre áll a vereségtől a háborúban

A brit védelmi minisztérium Ukrajna frontbéli helyzetéről beszélt.

2024. 10. 16. 10:16
Egyre elkeseredettebbek az ukrán katonák
Egyre elkeseredettebbek az ukrán katonák Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit védelmi minisztérium kritikusnak tartja az orosz–ukrán háború frontján kialakult helyzetet az ukrán fegyveres erők (AFU) számára. Erről a Daily Express számolt be a királyság védelmi minisztériumának egyik forrására hivatkozva. 

Ma beszéltem a brit hadsereg egyik magas rangú tisztjével. Azt mondta nekem, hogy Ukrajna az Oroszországgal folytatott háború elvesztésének szélén áll 

– írja a kiadvány a beszélgetőpartner szavairól.

A forrás szerint Ukrajna helyzete nagyon súlyos. Korábban Daniel Davis, az amerikai fegyveres erők nyugalmazott alezredese azon véleményének adott hangot, hogy az ukrán katonák vagy megadják magukat, vagy az orosz hadsereg megsemmisíti őket Szelidovóban. A szakértő hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is aktívan halad előre a Donyec-medence irányában, az ukrán fegyveres erők nem rendelkeznek a szükséges lőszerrel és készletekkel.

Borítókép: Egyre elkeseredettebbek az ukrán katonák (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.