Civilek vére folyt az orosz támadás után Ukrajnában

Harkiv városát újabb orosz támadás érte, amelynek következtében 13 civil sebesült meg – számolt be a rendőrség. A téltől és az áramkimaradásoktól rettegnek az ukránok.

2024. 10. 21. 8:10
Újabb támadás érte Harkivot (Forrás: X)
Újabb támadás érte Harkivot (Forrás: X)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sebesültek között hét nő és hat férfi van, koruk 22 és 83 év közötti. Erről tájékoztattak a regionális hatóságok. A Kyiv Independent ukrán hírportál szerint helyi idő szerint körülbelül 22 órakor Oroszország három városrészt célzott meg Harkivban KAB250 irányított légi bombákkal. A támadás következtében a város egyes részein áramkimaradások léptek fel. Az X-en több videó is megjelent az akcióról.

Volodimir Timosko, a regionális rendőrség vezetője kijelentette, hogy a támadás célja Harkiv civil lakosságának terrorizálása volt. Az orosz taktikai légierő Belgorod irányából indított csapást – mondta.

A KAB-bombákat kaotikusan szórták szét a város körül, ami azt mutatja, hogy nem katonai létesítményeket céloztak meg, hanem a helyi lakosságot terrorizálták

– tette hozzá.

A támadás lakóépületeket, házakat, garázsokat, benzinkutakat és autókat is megrongált. A rakétacsapás következményeit jelenleg vizsgálják részletesen.

Harkiv több mint két éve állandó orosz támadások célpontja, mióta Oroszország 2022 februárjában megindította invázióját Ukrajna ellen. Az elmúlt hónapokban mind gyakoribbak a sűrűn lakott területek elleni csapások.

Az ukrán tisztviselők arra is figyelmeztettek, hogy Moszkva újra csapásokat készül mérni Ukrajna energia-infrastruktúrájára a téli hónapok előtt, ami áramkimaradásokhoz és az alapvető szolgáltatások megzavarásához vezethet.

Borítókép: Újabb támadás érte Harkivot (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.