Hideg zuhany Kijevnek: Zelenszkij hiába álmodozik a NATO-tagságról

Az ukrán elnöknek biztosan nem tetszik az a kijelentés, amelyet a szlovák miniszterelnök tett. Robert Fico egy élő televíziós műsorban robbantotta a bombát. Amíg ő van hatalmon, Ukrajna biztos nem lesz a NATO tagja.

2024. 10. 07. 6:23
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szövetség egyes vezetői már alig várják, hogy Ukrajna csatlakozzon, de úgy tűnik, Robert Fico egyáltalán nem kér ebből

Amíg én irányítom a szlovák kormányt, utasítani fogom a képviselőinket, hogy soha ne egyezzenek bele Ukrajna NATO-csatlakozásába

 – jelentette ki határozottan a szlovák vezető.

Ez az álláspont szembe megy Mark Rutte, a NATO új főtitkárának véleményével, aki szerint Ukrajna közelebb van a NATO-hoz, mint valaha, írja a Politico brüsszeli hírportál. De Fico nem hatódott meg ettől, és keményen kitart véleménye mellett.

A helyzet pedig nagyon egyszerű, új országok NATO-ba való felvételéhez a szövetség tagjainak egyhangú beleegyezése szükséges.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Fico jövőbeli tervei között az is szerepel, hogy részt vesz a második világháború 80. évfordulójának ünnepségén Moszkvában.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.