Kárpátalján elszabadultak az indulatok: nők támadtak toborzókra

Dühös asszonyok egy csoportja rátámadt a toborzókra, tiltakozva az igazságtalan mozgósítási módszerek ellen. Az egyenruhásokkal való összetűzés olyan hevessé vált, hogy a nők megpróbálták felborítani a toborzók járművét. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

2024. 10. 17. 11:48
A Harkivi Regionális Toborzó Iroda (TCC) tagjai ellenőrzik egy civil okmányait, miközben az utcákon járőröznek egy város kulcspontján, hogy harcképes korú férfiakat találjanak, akiket behívnak a toborzó irodába Harkivban, Ukrajnában 2024. augusztus 08-án. A TCC járőrei véletlenszerű ellenőrző pontokat állítanak fel városszerte azzal a céllal, hogy 25 és 60 év közötti civileket toborozzanak, akik el akarják kerülni a sorozást az új mozgósítási törvény tavaly május 18-i hatálybalépése után.
A Harkivi Regionális Toborzó Iroda (TCC) tagjai ellenőrzik egy civil okmányait, miközben az utcákon járőröznek egy város kulcspontján, hogy harcképes korú férfiakat találjanak, akiket behívnak a toborzó irodába Harkivban, Ukrajnában 2024. augusztus 08-án. A TCC járőrei véletlenszerű ellenőrző pontokat állítanak fel városszerte azzal a céllal, hogy 25 és 60 év közötti civileket toborozzanak, akik el akarják kerülni a sorozást az új mozgósítási törvény tavaly május 18-i hatálybalépése után. Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feldühödött asszonyok csoportja próbálta megakadályozni a katonai toborzókat Kárpátalján, mivel igazságtalannak tartották a mozgósítási eljárásokat. Az egyenruhások és a helyi lakosok közötti feszültség egy ponton annyira elfajult, hogy a nők megpróbálták felborítani a toborzók kisbuszát. A KISZó információi szerint mindez a beregszászi járási Magyarkomjáton történt.

Hanna Dan, a kárpátaljai rendőrség szóvivője elmondta, hogy 

a rendőrség az elmúlt négy napban két hasonló esetről is értesítést kapott.

Mindkét alkalommal nők támadtak rá a toborzókra, akadályozva a katonai mozgósítást. A hatóságok mindkét ügyben eljárást indítottak, és vizsgálják a történteket huliganizmus és hatósági eljárás akadályozása miatt.

A nyomozás során sikerült azonosítani az elkövetőket

 – közölte a szóvivő.

Vitalij Glagola ungvári blogger Telegram-csatornáján arról számolt be, hogy a nők a mozgósítási eljárások igazságtalansága ellen tiltakoztak, amikor összetűzésbe kerültek az egyenruhásokkal. A helyi lakosok feldühödött csoportja a toborzók kisbuszát is megpróbálta felborítani.

Nem ez az első alkalom, hogy Kárpátalján konfliktus robban ki a mozgósítási kísérletek miatt. Márciusban például a Munkács közelében fekvő Beregrákoson és Beregszentmiklóson nők útlezárással tiltakoztak a toborzók túlkapásai ellen. A helyi közösségek egyre inkább felháborodnak a mozgósítási módszerek miatt, ami a feszültségek további eszkalálódását eredményezheti.

Borítókép: A Harkivi Regionális Toborzó Iroda (TCC) tagjai ellenőrzik egy civil okmányait (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.