Két lábon járó halottak a Hamász vezetői

Irán a kulcs a közel-keleti konfliktus megoldásához, a Hamászt pedig Egyiptom segítségével lehetne felszámolni – állítja Moszab Hasszán Juszef, a palesztin terrorszervezet alapítójának fia. Szerinte bárki lép is a megölt Jahja Szinvár helyére, az halott ember.

2024. 10. 18. 10:34
Jahja Szinvár, a Hamász palesztin terrorszervezet megölt vezetője
Jahja Szinvár, a Hamász palesztin terrorszervezet megölt vezetője Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jahja Szinvár kiiktatása nem jelenti a háború végét – állítja a Hamász palesztin terrorszervezet alapítójának fia, Moszab Hasszán Juszef. A terroristának nevelt, de később Izraelnek dolgozó, manapság az Egyesült Államokban élő férfi szerint a közel-keleti erőszak gyökere Iránban van – írja a News Nation amerikai hírtelevízió.

A szemem Teheránon, a kígyó fején van

– fogalmazott Juszef, aki szerint

a világ minden szabad emberének felelőssége, hogy véget vessen ennek az iszlám köztársaságnak [Iránnak]. Amíg ő [az ajatollah] él, addig problémánk lesz a Közel-Keleten

– figyelmeztetett.

Juszef érdekes ötlettel állt elő a gázai konfliktus megoldásával kapcsolatban: szerinte az egyiptomi hadseregnek kellene levadásznia a palesztin terrorszervezet tagjait és megtalálnia az izraeli túszokat. Úgy véli, hogy a gázaiak nem támadnának egyiptomi katonákra, és hogy 

a legtöbb gázai meg akar szabadulni a Hamásztól és „egy beteg ideológia 36 évnyi rabszolgaságától”.

A Hamász alapítójának fia annak a véleményének is hangot adott, hogy bárki váltja is a megölt Jahja Szinvárt a palesztin terrorszervezet élén, az nem fog sokáig élni.

Bárki, aki Szinvár helyére lép, meg fog halni. Minden Hamász-vezető Törökországban, Katarban, Teheránban, Bejrútban, bárhol is vannak, ők már élő halottak

– véli Moszab Hasszán Juszef.

A Hamász alapítójának fia korábban egy televíziós vitában nyíltan kiállt Izrael mellett, és jogosnak nevezte a zsidó állam katonai akcióit – számolt be róla a News18 indiai hírtelevízió. Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát, a háborút pedig a Hamász kezdte 2023. október 7-én – vélekedett Juszef.

Borítókép: Jahja Szinvár, a Hamász palesztin terrorszervezet megölt vezetője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.