Köszöntés Iszkanderrel Odesszánál: a fegyverek nem értek célba

Odessza közelében egy hajó épp fegyvereket szállított volna az ukrán erők számára. A rakomány Európából érkezett, de nem jutott el a rendeltetési helyére. Az oroszok ugyanis egy Iszkander rakétával fogadták a szállítmányt.

2024. 10. 07. 7:31
Iskander-M rakéta az „ARMY-2019 Nemzetközi Katonai és Műszaki Fórum” elnevezésű vásáron Moszkvában
Iskander-M rakéta az „ARMY-2019 Nemzetközi Katonai és Műszaki Fórum” elnevezésű vásáron Moszkvában Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A védelmi minisztérium természetesen kiadta a szokásos közleményt, melyben arról beszélt, hogy a támadás szükséges volt, és evvel megakadályozták, hogy az ukránok kézhez kapják a fegyvereket. A rakétacsapást a kirakodás pillanatában hajtották végre. Az incidens rámutat arra, hogy a háború az ukrán kikötőkben is folytatódik, és a fegyverek szállítása továbbra is veszélyes feladat.

A támadás során készült drónfelvételek kétségkívül elrettentő hatással lehetnek a jövőbeni szállítmányokra, ami azt jelenti, hogy az ukrán erőknek új utakat kell találniuk a fegyverek behozatalára. 

 

Borítókép: Iszkander–M rakéta az ARMY–2019 Nemzetközi Katonai és Műszaki Fórum elnevezésű vásáron Moszkvában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.