Megszólaltak a NATO és Oroszország határán elfogott kémek + videó

Ukrán kémeket vettek őrizetbe a litván határon – közölte az FSZB. Megdöbbentő célja volt az akciójuknak.

2024. 10. 03. 9:39
Illusztráció. Az orosz FSZB biztonsági szolgálatának tisztjei terrorellenes műveletet hajtanak végre Dagesztánban (Fotó: AFP)
Illusztráció. Az orosz FSZB biztonsági szolgálatának tisztjei terrorellenes műveletet hajtanak végre Dagesztánban (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FSZB jelentése szerint ukrán kémeket fogtak el az orosz–litván határon. A biztonsági szolgálat közleménye alapján az ukrán hírszerzés ügynökeit akkor tartóztatták le, amikor megpróbáltak illegálisan behatolni Oroszország területére Litvánia felől.

Az FSZB szerint az ukrán katonai hírszerzés (GUR) feladata az volt, hogy információkat gyűjtsön az orosz–litván határszakasz védelmi rendszeréről. Ennek célja további ügynökök esetleges beszivárogtatása és egyéb bűncselekmények elkövetése lett volna az orosz területen, írja a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A művelet végrehajtásához az ukrán titkosszolgálatok egy ukrán állampolgárt használtak fel ügynökként. Ez a személy a litván határ menti lakosoktól gyűjtött adatokat, és technikai eszközöket is bevetett a felderítéshez.

Az FSZB azt is közölte, hogy a művelet másodlagos célja egy kiskorú orosz állampolgár elrablása és Oroszországból való kicsempészése volt. A gyermek apja állítólag az ukrán katonai hírszerzés munkatársa.

A Kalinyingrádi területen működő FSZB nyomozati osztálya kémkedés vádjával büntetőeljárást indított a letartóztatottak ellen, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek.

Borítókép: Illusztráció. Az orosz FSZB biztonsági szolgálatának tisztjei terrorellenes műveletet hajtanak végre Dagesztánban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.