Trump győzelmétől retteg Zelenszkij, európai szövetségeseit győzködi

Az ukrán elnök az Egyesült Királyságba érkezett, ahol találkozott Keir Starmer brit miniszterelnökkel a Downing Streeten. A nagy hatótávolságú rakéták kérdése biztosan szóba kerül.

2024. 10. 10. 12:34
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Starmer a Downing Streeten fogadta Zelenszkijt, mielőtt megkezdték a kétoldalú tárgyalásokat, amelyek témáit nem hozták nyilvánosságra. Az egyik megvitatandó kérdés lehet Kijev kérése, hogy engedélyezzék az Egyesült Királyság által szállított Storm Shadow rakétákkal mélyen az orosz területen végrehajtandó csapásokat – jelentette a BBC.

Több jelentés szerint London hajlik a hosszú távú csapásokra vonatkozó korlátozások enyhítésére, de várja Washington döntését, mivel amerikai technológia szükséges a Storm Shadow rakéták indításához orosz területre.

Zelenszkij körútja Franciaországban, Olaszországban és Németországban folytatódik, hogy fokozza a támogatást Európa-szerte a bizonytalan kimenetelű amerikai választások előtt.

Ukrajna egyre nehezebb helyzetben van a háborúban: az orosz erők folyamatosan nyomulnak előre a keleti fronton, és növekvő aggodalmak vannak az energiahiány miatt a közelgő télen.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.