Zelenszkij pólója miatt dühöngenek az oroszok

Ha rövid időre is, de eltűnt Zelenszkijről a megszokott póló. Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltjének szlogenje inspirálhatta az ukrán államfőt az új ruhaválasztásában.

2024. 10. 24. 13:45
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem három éve láthatjuk ugyanabban a katonai zöld pólóban Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt. Az államfő azonban most megtörte az egyhangúságot, és új ruhadarabot villantott, nem is akármilyen felirattal.

Tegyük újra kicsivé Oroszországot

– olvasható az ominózus ruhadarabon.

Nehéz nem észrevenni a hasonlóságot a Zelenszkij pólóján olvasható felirat és Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt „Tegyük újra naggyá Amerikát” jelmondata között.

Az oroszokat azonban érthető módon felháborította a provokatív szöveg.

Kicsivé, mint micsoda? A Szovjetunió? Az Orosz Birodalom? Ó, megvan! Mint a Kijevi Rusz. Ehhez Kijevre van szükségünk. Te magad mondtad, te rohadt bunkó

– osztotta meg az orosz külügyminisztérium közösségi média profilján a tárca szóvivője, Marija Zaharova reakcióját.

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.