Dobrev és Járóka is alelnök lett

Igazából éreztem, hogy sokan értenek egyet velünk. A kritikusok már a néppárti szűrőn sem jutottak át, így lehettem én az egyik alelnökjelölt – mondta Járóka Lívia.

Judi Tamara (Strasbourg)
2019. 07. 03. 18:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét magyar jelöltet megválasztották európai parlamenti alelnöknek.

A szavazás első fordulójában a DK-s Dobrev Klára 402, a Fidesz-KDNP-s Járóka Lívia pedig 349 szavazattal jutott be az elnökségi testületbe.

-Igazából éreztem, hogy sokan értenek egyet velünk. A kritikusok már a néppárti szűrőn sem jutottak át, így lehettem én az egyik alelnökjelölt – mondta Járóka Lívia percekkel megválasztása után a Magyar Nemzetnek Strasbourgban. Arról is beszélt: örül neki, hogy két magyar is bekerült a parlamenti elnökségbe, és már gratulált is Dobrev Klárának.

Fidesz-KDNP: Járóka Lívia munkásságával kivívta képviselőtársai elismerését

Járóka Lívia személyében ismét lett fideszes alelnöke az Európai Parlamentnek – tájékoztatta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja szerdán az MTI-t. Közleményük szerint az Európai Néppárt képviselőcsoportja kedd esti frakcióülésén jelölte alelnöknek Járóka Líviát, az Európai Parlament pedig szerdai tisztújító ülésnapján plenáris szavazással megerősítette jelölését.

Azt írták: Járóka Lívia az európai szegénység felszámolása, a roma polgárok integrációja, valamint a nők helyzetének javítása érdekében kifejtett munkásságával kivívta képviselőtársai elismerését, akik szavazatukkal támogatták az alelnökké választását.

Közleményükben felidézték: Járóka Lívia 2004 és 2014 között az Európai Parlament képviselője volt, majd három év után, 2017 szeptemberében visszatért a testületbe. A fideszes politikus volt az EP első roma származású tagja, 2017 óta pedig annak első roma származású alelnöke – írták. /MTI/

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.