Drónokkal figyelik az utcákat

Brüsszelben és egész Belgiumban sokkal szigorúbb a kijárási tilalom, mint Magyarországon.

2020. 04. 17. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március derekán a munkahelyemen úgy akarták megoldani a home office-t, hogy az egyik kolléganőmmel két hetente váltunk, először ő dolgozik ennyit az irodában, én pedig otthon, majd cserélünk. Így is indult, de két nap után mondták neki, ne menjen be, felesleges. Kiderült, a nagyobb értekezleteket leszámítva tényleg mindent meg tudunk csinálni itthonról, kíváncsi leszek, hogy a járvány lecsengése után hogyan szervezik majd újra a munkánkat.

Ráadásul egyelőre bejárni is nehézkes lenne, Brüsszelben és egész Belgiumban sokkal szigorúbb a kijárási tilalom, mint Magyarországon. Drónokkal figyelik az utcákat, és ha két-három ember leáll egymással beszélgetni, perceken belül megjelenik egy kerékpáros rendőr, és hazaküldi őket. Az utakon megállítják az autókat, és ha valakinek nincs engedélye vagy nagyon nyomós oka az utazásra, akkor nem engedik tovább, az pedig súlyosbító tényező, ha egy kocsiban ketten ülnek. Húsvétkor pedig Knokke-Heistet, az idősebb gazdagok kedvenc tengerparti nyaralóvárosát egész egyszerűen lezárták, nehogy bárkinek is eszébe jusson elindulni oda.

Csütörtökön azt a hírt kaptuk, hogy a jelenlegi állapotot május 4-ig meghosszabbították, utána viszont szép lassan elkezdik enyhíteni a tilalmakat. Egy lazítás már meg is történt, ugyanis megengedték a növényboltoknak a nyitvatartást. Ezek nem virágárusok, hanem mindent árulnak, ami növényekkel kapcsolatos, az engedély indoka pedig az, hogy ennek most van az idénye, most kell ültetni, a magokat elvetni, és később ezeket nem lehet pótolni, és ha nem tennék meg, annak az ország mezőgazdasága óriási kárát látná.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.