Európa legnagyobb medvéjét lőtte ki a herceg

Az Artur nevű óriási hím medve 17 éves volt. A vadásznak valószínűleg nem volt engedélye.

Magyar Nemzet
2021. 05. 06. 9:30
null
Artur Románia, de valószínűleg az egész Európai Unió legnagyobb medvéje volt. Forrás: Facebook/Agent Green

Az Artur nevű óriási hím medve 17 éves volt. A vadásznak valószínűleg nem volt engedélye.

Románia, sőt valószínűleg az egész Európai Unió legnagyobb barnamedvéjét lőtte ki a székelyföldi Háromszéken Josef-Emanuel Leopold Marie von und zu Liechtenstein Ausztriában élő herceg – adta hírül az erdélyi Krónika. Az Agent Green román és VGT osztrák környezetvédő szervezetek nyomozásából kiderült, hogy a herceg hétezer eurót (több mint 2,5 millió forintot) fizetett azért márciusban a környezetvédelmi minisztériumnak, hogy kilőhessen egy nőstény medvét, amely már régóta zaklatta Ozsdola település gazdáit.

A vadász azonban ehelyett egy erdő mélyén élő hímet kapott puskavégre, amely sosem merészkedett lakott területek közelébe.

Az Agent Green már régóta figyelte az Artur névre keresztelt, 17 esztendős állatot. A tetemen végzett mérések azt mutatják, hogy Arthur 593 pontot ért a trófeavadászatban elérhető maximális 600 pontból. Ez egy rekord pontszámnak számít.

Artur Románia, de valószínűleg az egész Európai Unió legnagyobb medvéje volt
Fotó: Facebook/Agent Green

– Kíváncsi vagyok, hogyan tudta a herceg összekeverni a faluba gyakran megforduló nőstény medvét az erdő mélyén élő hatalmas hímmel. Világos, hogy a herceg nem azért jött, hogy megoldja a helyiek problémáját, hanem hogy megölje a medvét, és hazavigye és a falra akassza a legnagyobb trófeát

– idézték a szervezet elnökét. A helyiek panasza is megerősíti, hogy a herceg nem a bajkeverő állattal végzett, mert az azóta is zavartalanul tevékenykedik.

Az ügy kapcsán megszólalt Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter is, aki a Digi24-nek úgy fogalmazott, rendkívül bonyolult annak meghatározása, hogy a liechtensteini herceg által megölt medve az-e, amelynek kilövésére megkapta az engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól. A tárcavezető azt is elmondta, hogy megkezdték az ügy kivizsgálását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.