Hosszabbítást kér a Székely Nemzeti Tanács

A járványhelyzet miatt a nemzeti régiók védelme érdekében indított aláírásgyűjtés is lelassult.

Magyar Nemzet
2020. 04. 11. 14:21

A járványhelyzet miatt a nemzeti régiók védelme érdekében indított aláírásgyűjtés is lelassult.

Még egy hónap áll rendelkezésre, hogy a Székely Nemzeti Tanács által, a nemzeti régiók védelme érdekében indított polgári kezdeményezés támogatására összegyűljön a szükséges egymillió aláírás. Eddig elektronikusan negyedmillió európai polgár támogatta a kezdeményezést, a papír alapú aláírások összesítése – a járványhelyzet miatt – egyelőre elmaradt – adott helyzetjelentést közleményében a Székely Nemzeti Tanács.

Ugyanakkor rámutatnak, hogy a járványhelyzet miatt a támogatási folyamat is lelassult, illetve papíron lényegében leállt, ezért a határidő meghosszabbítását és átütemezését kérik. Az Európai Bizottságnak küldött levélben egyebek mellett azt kérik, hogy az aláírásgyűjtés határidejét hosszabbítsák meg

  • 6 hónappal azt követően, hogy az Európai Unió tagállamaiban megszűnnek a járvány visszaszorítása érdekében hozott, az emberek szabad mozgását, illetve gyülekezési jog gyakorlását korlátozó intézkedések.
  • 6 hónappal azt követően, hogy a Polgári Bizottság arról tájékoztatja az Európai Bizottságot, hogy készen áll az aláírásgyűjtés folytatására, megjelölve annak pontos kezdő dátumát.Ettől függetlenül a bizottság hivatalos válaszáig, illetve az eredeti május hetedikei határidőig a kampány folytatódik. Elektronikus formában a kezdeményezés most is szignózható a www.nemzetiregiok.eu címen, a Támogatom gombra kattintva lehet rögzíteni.
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.