Mintha butasági versenyen lennének a németországi Zöldek

Így nehéz lesz.

2019. 08. 03. 10:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a németországi közbiztonságról. Csak a két legfrissebb szörnyű eset: Frankfurtban egy 8 éves gyermeket és anyját lökte a vonat elé egy eritreai migráns (előbbi meghalt), Stuttgartban fényes nappal, a nyílt utcán szúrt agyon egy férfit egy szíriai bevándorló. A sokkoló esetek megszólalásra kényszerítik a politikusokat is, ám közülük többen mintha nem teljesen értenék, hogy éppen mi történik. A korábban a migrációs kérdésekben erősebb hangvételt megütő Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter a frankfurti eset kapcsán úgy vélte, „a külföldiek körében mutatkozó bűnözést nem szabad sem ártalmatlan színben feltüntetni, sem eszközként felhasználni”. Biztos tudja, mit akart ezzel mondani.

Ám még nála is érthetetlenebb megnyilvánulásra ragadtatta magát a Zöldek közlekedéspolitikai szóvivője, Valerie Wilms, aki szerint, ha mindenki betartja a közlekedési szabályokat, akkor elkerülhetőek a frankfurtihoz hasonló történések. Vagyis ha nem megy a peron széléhez az anyuka a gyerekével, akkor nem tudják őket belökni...

Emlékezetes, szintén egy zöldpárti képviselő és korábbi miniszter, bizonyos Renate Künast azon értetlenkedett a közösségi médiában, hogy egy vonat utasaira Würzburgnál baltával támadó afgán (más hírek szerint pakisztáni) migránst miért kellett lelőnie a rendőröknek, szerinte finomabban is ártalmatlanná tehették volna. Akármit is terveznek tenni Németországban azért, hogy az ehhez hasonló esetek megszűnjenek, így nehéz lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.