Nick Cave: A politikai korrektség a legszomorúbb vallás

A rockzenész szerint elfojtják a könyörületességet, amely nélkül pedig elveszíti a lelkét a társadalom.

Magyar Nemzet
2020. 08. 13. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikai korrektség a világ legboldogtalanabb vallásává alakult, szó szerint egy ámokfutásba átcsapó rossz vallássá – írja Nick Cave a honlapján, amelyen az ausztrál rockzenész rajongói kérdésekre válaszol. Ezúttal a könyörületességről és a cancel culture-ről, vagyis arról a felfogásról kérdezték a Magyarországon is népszerű művészt, amelynek értelmében tiltólistára kerül, aki nem felel meg a politikai korrektség szempontrendszerének. A 62 éves Cave-nek a Torinóból, illetve Los Angelesből érkezett kérdésekre adott válaszaira a MusicPress hívta fel a figyelmet. De a brit The Guardian is cikkezett róla.

Elfojtott könyörületesség

„A könyörületesség adja nekünk azt a képességünket, hogy nyíltan részt vegyünk szabad beszélgetésekben”

– írja Cave, aki szerint azonban a könyörületesség – más szóval irgalom – nem adottság, hanem olyan érték, amelyet táplálnunk kell és amelyre törekednünk kell. Szerinte ezt fojtják el – a cancel culture a könyörületesség antitézise Cave szerint.

.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.