Özönlenek a bevándorlók a Kanári-szigetekre

Az EU és a spanyol kormány segítségét kérte a szigetcsoport elnöke, segítség helyett azonban csak biztatást kapott.

Magyar Nemzet
2020. 11. 11. 5:55
Some 82 migrants rescued off Canary Islands
Tengerből kimenekített afrikaiak várnak sorsukra a Kanári-szigeteken Fotó: MTI/EPA/Angel Medina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió és Madrid sürgős segítségét kéri a Kanári-szigetek elnöke, Ángel Víctor Torres, miután a hétvégén több mint kétezer afrikai bevándorló érkezett a szigetcsoportra, ami tovább terhelte az egyébként is roskadozó befogadóközpontokat – számolt be róla a brit Guardian hírportál.

Az elnök szerint az autonóm közösség meglévő infrastruktúrája

egyszerűen nem tud megbirkózni az érkezők számával, az érkezők folyamatos áramlása ugyanis jóval meghaladja a befogadóképesség határait.

A regionális elnök rámutatott, hogy a hétvégén 2188 ember jutott el a szigetekre, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adataiból azonban az derült ki, hogy csak idén 11 ezren kötöttek ki a Spanyolországhoz tartozó sziget partjain.

Fernando Grande-Marlaska spanyol belügyminiszter és az EU belügyi biztosa, Ylva Johansson egyébként épp a múlt héten látogattak el a szigetekre. Torres azonban konkrétabb választ vár a szigetcsoport erőfeszítéseinek Madrid és Brüsszel általi méltatásánál, hiszen, mint mondta:

már nem a tervezési szakaszban vannak, hanem azonnali reakcióra van szükség.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.