Ünnepléssel lakják be az új helyszínt

A soproni Telekom VOLT fesztivál mindig is az egyik legjobb rendezvénynek számított a programok színvonala és a hangulat miatt is.

Magyar Nemzet
2019. 06. 29. 13:03
null
Bach Máté Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami a fesztiválokat illeti – az utóbbi években főleg – a bőség zavarával küzdünk. Egyre nehezebb választani, hiszen kevesen, vagy legyünk realisták, szinte senki sem engedheti meg magának, hogy egész nyáron csak a szórakozásnak éljen, mindenhol ott legyen, ahol csak megpengetnek egy gitárt. A soproni Telekom VOLT fesztivál viszont mindig is az egyik legjobb rendezvénynek számított a programok színvonala és a hangulat miatt is.

Az utóbbi években viszont, mintha átok ülne ezen a rendezvényen, hiszen tavaly és tavalyelőtt a folyamatos esőzések, ebben az évben viszont a szokatlan hőség keserítette meg a fesztiválozók életét. Idén az új helyszín belakása nem sikerült teljes mértékben, és míg az előző két évben a felázott, most a rendezetlen, göröngyös talaj okozott gondot, és nem csak a „megfáradt vándoroknak”. Kevés a vizesblokk, és nem elég hideg a sör… De arra is kell gondolni ilyenkor, hogy azok is szenvednek, és képtelenek maximálisan teljesíteni, akik nem szórakozni, hanem minket kiszolgálni hivatottak itt és most.

A harmincéves Tankcsapda hatalmas show-t varázsolt a nagyszínpadon
Fotó: Bach Máté

Ami igazi élményt jelenthetett eddig, és amit sokan már a bejelentés pillanatától vártak, az a fesztivál második teljes napja volt. Ennek megfelelően hatalmas tömeg gyűlt össze megünnepelni a Tankcsapda 30. születésnapját, és megcsodálni a világ egyik ikonikus gitárosát, Slasht, és nem mellékesen bulizni a Lost Frequencies-zel, Martin Solveiggel, a Punnany Massiffal és Krúbival. Nem mondok újat azzal, hogy a Tankcsapda sikerének titka abban keresendő, hogy a kezdeti punk rock stílusukba elég hamar elkezdtek hard rock/heavy metal hangzásokat vegyíteni, ezzel kiszélesítve az érdeklődők körét, és népszerűségükhöz nem kevésbé járulnak hozzá Lukács László – akinek a tavalyi VOLT fesztiválon az 50. születésnapját ünnepeltük – egyedi dalszövegei.

A páneurópai piknik harmincadik évfordulójáról egy önálló helyszínnel emlékeznek meg, ahol könnyed, fesztiválos formában idézik meg 1989 és a határnyitás eseményét, azokat a fiatalokat is megcélozva, akiknek életkorukból adódóan nincsenek személyes emlékeik ebből a korszakból. Kettéfűrészelt Trabantokban elhelyezett kanapékon lehet megpihenni, és esténként egy KGST-gyártmányú lakókocsiból létrehozott DJ-pultból a nyolcvanas évek zenéi szólnak.

Emellett információs táblákon is ismertetik a rendszerváltás folyamatát, és Orbán Viktor Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén mondott beszédét is megidézik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.