George W. Bush hadirokkantakról készült festményeiből nyílik kiállítás Washingtonban

George W. Bush volt amerikai elnök sérült háborús veteránokról készült festményeiből nyílik kiállítás a washingtoni Kennedy Központban októberben.

Forrás: MTI2019. 08. 01. 16:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok 43. elnöke olyan katonák portréját örökítette meg, akik mind elnöksége idején szolgáltak, és a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után, az általa indított afganisztáni vagy iraki hadjáratban szenvedtek maradandó testi vagy lelki sérüléseket. A republikánus politikus mindannyiukkal találkozott személyesen is, bár a portrék megfestésében fotók is segítették.

A 66 katonaportré október 7-től november 15-ig lesz látható az Egyesült Államok legnagyobb kulturális központjában a Portraits of Courage (A bátorság portréi) című tárlaton. A képeket korábban már kiállították a texasi George W. Bush Elnöki Központban, 2017 elején pedig könyv formájában egy bestsellerré vált válogatás is megjelent belőlük.

George W. Bush a Fehér Házból való 2009-es távozását követően kezdett el festeni csendéleteket, tájképeket, állatokat, portrékat, köztük önarcképeket is.

A Dallasban élő politikus a Dallas Morning News című lapnak elmondta: azt követően kezdte érdekelni a festészet, hogy elolvasta Winston Churchill volt brit kormányfő 1948-ban megjelent Painting in a Pastime című könyvét. Úgy fogalmazott, a festészet révén egyedülálló módon fejezheti ki magát az ember. Az elnök nem írja alá képeit, csak a 43-as számmal szignálja őket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.