Újabb nemzetközi szervezettel indít mentorprogramot a Magyar Divat és Design Ügynökség

Újabb nemzetközi szervezettel, az Európai Dizájn Intézettel (Istituto Europeo di Design) (IED) együtt indít mentorprogramot a Magyar Divat és Design Ügynökség (MDDÜ) – közölte az ügynökség vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Forrás: MTI2019. 09. 13. 22:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bata-Jakab Zsófia hangsúlyozta: rengeteg nemzetközi kapcsolatot alakítottak ki a magyar tervezők, és munkájuk bármelyik fázisában szakemberektől kérhetnek és kaphatnak segítséget.

Elmondta: múlt héten az ügynökség által a Flying Objects és Hello Wood nevű vállalkozások a párizsi divathéten képviselték Magyarországot. A közeljövőben pedig a magyar divat és formatervezők több városban is bemutatkozhatnak. Jövő héten a londoni design héten 11 magyar formatervező, míg a milánói divathéten 7 magyar tervező vesz majd részt.

Kifejtette: az ügynökség a fiatal tervezők segítésére kétlépcsős mentor programot hozott létre. A fiatal, kezdő tervezők a Design Start, míg a tapasztaltabbaknak Design Speed néven indítottak mentorprogramot. Az érdeklődők nyílt pályázatra jelentkeztek, az ügynökség pedig egy öttagú zsűri segítségével választotta ki a tíz legjobb tervezőt – tudatta Bata-Jakab Zsófia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.