időjárás 28°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

A fogyatékos emberek világnapján mutatja be a Nino bárkáját a Duna Televízió

Forrás: MTI
2019.12.03. 18:32

A fogyatékos emberek világnapján, kedden mutatja be Miklauzic Bence új filmjét, a megváltozott munkaképességű emberek mindennapjairól szóló Nino bárkáját a Duna Televízió.

A film forgatókönyvét jegyző Maruszki Balázs író az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta: a Nino bárkája egy olyan vendéglőben játszódik, ahol megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak.

Mint felidézte, öt évvel ezelőtt olvasott egy cikket, amely arról szólt, hogy a megváltozott munkaképességű emberek Magyarországon nehezen találnak munkát. Akkoriban Székesfehérváron működött egy olyan étterem, ahol megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztattak. Ellátogatott oda, és az egész hely aurája megfogta, érezte, hogy ebből forgatókönyvet kell írni.

Kiemelte, hogy a történetet nem a fogyatékkal élő emberek, hanem a társadalom szemszögéből közelítette meg, az elfogadás folyamatát szerette volna ábrázolni. A főszereplő gondolkodásának megváltozása is ezt a folyamatot testesíti meg.

A film fő karaktere egy vállalkozó, aki éttermet indít és nyerészkedni akar ezeken az embereken, de a film végére megváltozik – tette hozzá Maruszki Balázs.

Miklauzic Bence rendező elmondta: a film alapfeszültségét az adja, hogy egy étteremben megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak, amiből sok jó pillanat és helyzet születhetett.

Fontos volt, hogy a főszereplő karakterének szemszögéből láthatják a nézők a történetet, annyit lát a néző a többi szereplőből, amennyit a vállalkozó.

A Nino Bárkája című filmet este 22:30-tól láthatják a nézők a Duna Televízióban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.