Fazekas István vehette át a Credo-díjat

Második alkalommal adták át a Váci Egyházmegye által alapított Credo-díj, melyet annak a művésznek ítélnek oda, aki a keresztény értékrend valóságát műveiben is igyekszik felmutatni. Az idén a díjat Fazekas István költő, drámaíró, református teológus vehette át.

Magyar Nemzet
2019. 12. 21. 17:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A díjátadó ünnepség Paszternák Tamás atya, püspöki titkár adventi gondolataival kezdődött, majd Heinczinger Miklós, a Misztrál együttes oszlopos tagja muzsikált a Credo színpadán. Ezután került sor a Credo-díj átadására, melyet Marton Zsolt váci megyéspüspök és Lonkay Márta, a Credo-ház igazgatónője adott át Fazekas Istvánnak, akinek kamara darabjait az utóbbi másfél évben nagy sikerrel játszották a Credo-ház színpadán.

Lonkay Márta a díjazottat méltatva utalt arra is, hogy Fazekas István drámáiban a bűntől való szabadulás vágyának és a Krisztus-érkezés csodájának együttes jelenléte a konfliktusok formálója, s ez az új látásmód nemcsak irodalmunkat, hanem a hit mibenlétéről való gondolkodásunkat is gazdagítja.

Fazekas István a díjat megköszönve így fogalmazott: „Az embernek, ahhoz, hogy a feltámadás részese lehessen, először is meg kell születnie. Csakis gyermeksége által ismerheti fel a mennyei Atya jóságát és gondviselő kegyelmét, továbbá létének lényegét is. Ezzel a gyermekséggel függ össze az, hogy minden igaz műalkotás elsősorban a Teremtő felé mutatja az utat, s minden igaz inspirációban ott van a teremtő Isten munkája is.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.