Bán Teodóra nem szeretne kerékkötője lenni a főváros és a kormány megállapodásának

Első hallásra nem rossz a főpolgármester ajánlata, amely kettős vezetésűvé tenné a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.-t, de a probléma a részletekben van – állítja Bán Teodóra, a cég eddigi ügyvezetője.

Szilléry Éva
2020. 02. 27. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első hallásra nem rossz Karácsony Gergely főpolgármester ajánlata, amely kettős vezetésűvé tenné a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.-t, de a probléma a részletekben van – állítja Bán Teodóra, a cég eddigi ügyvezetője, aki a következő ciklusra is benyújtotta pályázatát.

Ismert, Karácsony Gergely a tegnapi közgyűlésen javaslatot tett arra, hogy kettős vezetésű legyen a jövőben a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.: külön ügyvezetővel működjön a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, ezt irányíthatná sikeres pályázati elbírálás esetén az eddigi vezető Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad pedig, mint befogadó színház és rendezvényhelyszín új vezetőt kapna.

A javaslatot azután fogalmazta meg a politikus, hogy előterjesztésében még azt indítványozta, egyedül Benkő Nóra színészt, drámapedagógust tegyék meg a pozícióra, noha a Színházművészeti Bizottság egybehangzóan Bán Teodórát javasolta.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ultimátumot adott Karácsonynak, hogy amennyiben ehhez a javaslathoz tartja magát, úgy nem folytatja a tárgyalásokat a kormány a budapesti teátrumok finanszírozásáról.

Az index.hu információi szerint nem más, mint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke tartja sakkban a főpolgármestert, azzal zsarolva, hogy, ha nem Benkő Nórát támogatja a posztra, úgy pártja nem szavazza meg a főváros költségvetését.

Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint nettó politikai színtérre vitte az ellenzék néhány hónap alatt az addig békésen működő fővárosi teátrumok kérdését.

Fotó: Bach Máté

Bán Teodóra a Magyar Nemzet megkeresésére kiemelte, nem szeretne a kerékkötője lenni a főváros és a kormány megállapodásának, de amikor pályázatát benyújtotta, még arról volt szó, hogy a Szabad Tér Színház vegyes fenntartású lesz, néhány hete változtatott ezen a főváros, azzal, hogy immár saját fenntartásúvá tenné. Bán Teodóra szerint nem szerencsés egy cégen belül két igazgatót kinevezni. Az ügyvezető szeretné végig vinni az elkezdett évadot. Amennyiben hat hónappal meghosszabbítanák a március elsején lejáró mandátumát, úgy a nyári szezont tervei szerint levezényelné.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.