Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramja

Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek szóló mentorprogramja, idén Fabián Panisello, Olga Neuwirth és George Benjamin érkezik Budapestre tanítani.

Forrás: MTI2020. 02. 03. 22:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eötvös Péter Alapítvány három éven át tartó mentorprogramot hirdetett fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek 2018-ban. A program harmadik évére is rekordszámú volt a jelentkezés, a világ minden részéből érkezett fiatal karmesterek és zeneszerzők közül Eötvös Péter, Vajda Gergely és Horváth Balázs választotta ki a 2020-as év résztvevőit – közölte az alapítvány az MTI-vel.

A program vezető professzora Eötvös Péter zeneszerző, karmester és Vajda Gergely zeneszerző, karmester, aki 2019 áprilisától az alapítvány programigazgatójaként is segíti Eötvös Péter munkáját.

A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán és később a karrierjük során is segíthetik egymás munkáját. A mentorprogram koncertjeit az érdeklődők élőben követhetik a Budapest Music Centerből, zenekari partner az Óbudai Danubia Zenekar.

A mentorprogramot 2020-ban Holly Hyun Choe (USA) és Joanna Natalia Slusarchyk (Lengyelország) karmesterek, valamint Hankjol Joon (Dél-Korea) és Leonardo Marino (Argentína-Olaszország) zeneszerzők kezdhetik el.

Az első évben, 2018-ban Alessandro Solbiati, Kathinka Pasveer, Johannes Schöllhorn, Cathy Milliken és Camilla Hoitenga foglalkozott a fiatal karmesterekkel, zeneszerzőkkel. Tavaly Kaija Saariaho és Heinz Holliger tanított a mesterkurzusokon, novemberben Hanspeter Kyburz svájci zeneszerző volt a meghívott vendég. Idén Fabián Panisello, Olga Neuwirth és George Benjamin érkezik Budapestre. A programot az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.