Kezdődik a slágerkeresés

Ma este indul A Dal 2020, amelyre meglepetésprodukcióval készül a négytagú zsűri. Az első válogatóban a zsűritagok, Vincze Lilla, Apáti Bence, Nagy Feró és Pély Barna közösen lépnek a színpadra.

Magyar Nemzet
2020. 02. 01. 8:04
null
Apáti Bence, Nagy Feró, Vincze Lilla és Pély Barna értékeli az elhangzó műveket Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este 19.35-kor indul a Duna Televízióban A Dal 2020, amelyre meglepetésprodukcióval készül a négytagú zsűri. Az első válogatóban a zsűritagok, Vincze Lilla, Apáti Bence, Nagy Feró és Pély Barna közösen lépnek a színpadra. – A többi zsűritaggal együtt egy meglepetéssel készülünk – árulta el Apáti Bence táncművész, aki azt is elmondta, hogy a próbákon nem tudta teljesen leküzdeni a zavarát. – Egészen pici gyerekkoromból emlékszem, hogy bármikor kirándulni mentünk a szüleimmel, mindig a Ricse szólt, mert édesapám rajongott a zenéjükért. Ezért most többször emlékeztetnem kellett magamat arra, hogy Feróval és a többiekkel kollégaként állunk a színpadon. Szerencsére mindhárman sokat segítettek – tette hozzá.

Az első elődöntőben fellép a Fatal Error a Néma című számmal, a Horus x Marcus ft. Fekete Bori a Tiszavirággal, Muriel a Kávéssal, Varga Szabolcs a Pillanattal, a Zaporozsec a Találj rámmal, a YA OU a Légy valaki másnak című dallal, Pál Dénes a Készen állsszal, a HolyChicks a Pillangóhatással, Nagy Bogi a Maradokkal, a Talk2night a Veled minden című számukkal. Érdemes követni A Dal 2020 honlapját, valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalát is, amelyeken rengeteg további tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorral kapcsolatban.

Apáti Bence, Nagy Feró, Vincze Lilla és Pély Barna értékeli az elhangzó műveket
Fotó: Bach Máté

A Dal nyertesét nemcsak számos megjelenéssel támogatja a Duna Televízió, hanem a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain is felléphet majd. A nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala elismerését is megkapja. Idén 559 nevezésből választották ki azt a harminc dalt, amelyek versenyeznek egymással. A március 7-i döntőben derül majd ki, melyik lesz a 2020-as év magyar slágere. A műsort Fehérvári Gábor Alfréd és ­Rókusfalvy Lili vezeti.

A dalválasztó show-val egy időben a 18. fordulóval folytatódik a labdarúgó NB I az M4 Sporton, ahol az Újpest FC–Mol Fehérvár FC találkozó közvetítését nézhetik meg a focirajongók. Ezen a héten Bozsik Péter, az M4 Sport szakértőjének kihívója a Tippeldében nem más, mint „a nemzet csótánya”, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere, Nagy Feró, aki negyedmagával A Dal 2020 zsűritagjaként keresi az év legjobb magyar slágerét szombat esténként a Duna Televízión. Az M4sport.hu honlapon közzétett videóban a focitippek mellett az is kiderül, milyen megoldást ajánl Nagy Feró azoknak, akik egyszerre néznék mindkét műsort. Feró nem bonyolítja túl: megosztott képernyőt javasol, így senki nem marad le semmiről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.