Múzeum és pedagógia a gyerekekért

Magyar Nemzet
2020. 02. 15. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Postamúzeum összefogott nyolc múzeummal, hogy bemutassák az érdeklődőknek, hogy a múzeumpedagógiai foglalkozások miként járulhatnak hozzá a gyerekek fejlődéséhez, hogyan tudják kiegészíteni az iskolai oktatást. Hétfőn, február 17-én délután múzeumpedagógiai börzét tartanak a Benczúr Házban 14 és 18 óra között. Ezen a délutánon bemutatkoznak a VI., VII. és XIV. kerületi múzeumok művészeti és múzeumpedagógiai foglalkozásai.

Az eseményen kilenc múzeum – Bélyegmúzeum, Iparművészeti Múzeum–Ráth György-villa, Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár, Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, Műcsarnok, Postamúzeum, Szépművészeti Múzeum –múzeumpedagógusaival lehet találkozni, megismerni az aktuális múzeumpedagógiai foglalkozásaikat.

A börzén való részvétel ingyenes. A szervezők munkáját segítik az érdeklődők, ha előzetesen regisztrálnak az eseményre, de a részvételnek ez nem feltétele. Az eseményen részt vevők számára a börze ideje alatt lehetőséget biztosítanak a Postamúzeum időszaki és állandó kiállításának ingyenes megtekintésére is.

A második emeleten berendezett állandó kiállítás több módon is lehetőséget ad ismeretszerzésre, tevékenységek kipróbálására, az idősebb korosztálynak nosztalgiázásra, a gyermekeknek telefonon keresztül történő mesehallgatásra. A levelezőlap bevezetésének 150. évfordulója alkalmából pedig Csak a forma változik… címmel nyílt időszaki kiállítás a Postamúzeumban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.