Lesz, vagy csak Volt Fesztivál?

A kulturális események, intézmények elhalasztását, bezárását követően sor került az egyik legrangosabb és legrégebbi szabadtéri fesztivál, a Glastonbury elhalasztására. Ráadásul az idei kereken az 50. lett volna.

2020. 03. 18. 18:01
null
Hat színpadon több mint kétszáz produkcióval várják a közönséget Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britanniában az elmúlt napokban úgy döntött a kormányzat, hogy az eddigi nyájimmunitásos módszer helyett – amelynek értelmében nem korlátozták a társas érintkezéseket – lezárásokat, karantént, fokozott lélegeztetőgép gyártást rendel el. A koronavírus elleni megváltozott küzdelem hiúsította meg a június 24-28-ra tervezett rendezvényt, amire olyan világsztárokat hívtak meg, mint Paul McCartney, Diana Ross, vagy Noel Gallagher.

A Glastonbury Fesztivált Polton Festival néven rendezték meg első ízben Somersetben, a Worthy-farmon, mindössze 1500 érdeklődő előtt. A következő esztendőben már Glastonbury Free Festival-ra nevezték át, s a zene mellett – miként nálunk a Szigeten – megjelentek a kortárs művészetek. A nézőszám pedig alaposan felszaporodott, tavaly például 203 ezer 500 érdeklődő gyűlt össze Somersetben.

Ennyit az egykori EU-s tagországról, de vajon mi a helyzet nálunk, lesz-e Volt, vagy Sziget Fesztivál?

A kérdést természetesen feltettük az érintetteknek, akik a napról napra változó helyzet miatt közleményben válaszoltak. „A jelenlegi helyzet tükrében tájékoztatást szeretnénk adni a Telekom VOLT Fesztivál 2020-ra vonatkozó terveiről. Jelenleg ugyanúgy azon dolgozunk, hogy közel négy hónap múlva, július 1-4 között együtt fesztiválozhassunk Sopronban.

Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a hivatalos tájékoztatásokat, és amennyiben olyan döntés születik, ami miatt nem tudjuk megtartani a fesztivált, a jegyek árát visszatérítjük. Nagyon várjuk, hogy találkozzunk Sopronban, és kérjük, vigyázzatok magatokra és egymásra!”

Ugyanezzel a szöveggel jelent meg közlemény a Sziget Facebook-oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.