Ez az év mérföldkő Tom Jones életében

Mintegy negyven bejelentett fellépéssel készül a nyárra Tom Jones walesi énekes, akinek kiadatlan felvételeiből a Decca brit lemezkiadó jelentetett meg virtuális albumot a közelmúltban. Van esély arra, hogy magyar helyszín is felkerüljön a koncertnaptárába, derül ki abból, amit Laura Slater, a művész sajtókapcsolatokért felelős munkatársa közölt a Magyar Nemzettel.

Mészáros Márton
2020. 04. 20. 19:24
The European premiere of "Mary Poppins Returns" in London
Singer Tom Jones attends the European premiere of "Mary Poppins Returns" in London, Britain December 12, 2018. REUTERS/John Sibley - RC12CECC0130 Fotó: John Sibley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tom Jones Grammy-díjas walesi énekes koncertnaptárában eddig harminchét nyári fellépés szerepelt, a 2020-as európai turnéja május 27-én az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Siegenben megrendezendő KulturPur! zenei és színházi fesztiválon kezdődött volna, de az eseményt – az énekes két másik tervezett koncertjével együtt – nemrég lemondták, és áttették jövőre. Helyette június 2-án, az írországi Corkban tartandó Live At The Marquee zenei mustrán kezdődik Jones idei fesztiválszezonja. A fellépésre már hónapokkal ezelőtt eladták az összes jegyet. Az alkotó június 7-én tölti be a 80. életévét, de pályafutása kezdetét is ünnepli, ugyanis januárban volt ötvenöt éve az It’s Not Unusual című első slágere szigetországbeli kiadásának. A mérföldkőnek számító évfordulók alkalmából a Facebook, az Instagram és a Twitter közösségi felületein működő hivatalos oldalain január végén azt írta: „2020 nagyon különleges év lesz számomra! (…) Az évfordulókat ünnepelendő a bandám és én néhány különleges műsorral is készülünk az idei évre, ünnepeljünk együtt!”

A dél-walesi Pontypriddben született Jones rajongói számtalan hozzászólást és levelet írtak annak érdekében, hogy az énekes koncertnaptárába – az elmúlt évek hagyományait megtörve – walesi helyszín is kerüljön, a kérés ez idáig nem valósult meg. A popsztár német, osztrák, dán, norvég, svéd, belga, holland, horvát, luxemburgi, ír helyszínek mellett Spanyolországban és Olaszországban is fellép, magyarországi szereplésről egyelőre nincsen információ. Felmerült, hogy az új koronavírus-járvány miatt számtalan előadása elmarad vagy új időpontban rendezik majd meg ezeket, de Laura Slater, a művész sajtókapcsolatokért felelős munkatársa lapunkat arról tájékoztatta, hogy a következő hónapokban akár új helyszíneket jelenthetnek be. Mint idézte, számtalan angol lap beszámolt arról, hogy a dél-angliai kikötővárosban, Plymouthban tartandó június 19-i fellépést sem mondják le a szervezők. Jelen ismereteink szerint Jones nyári fellépései az angliai Norwichban tartandó, augusztus 16-i koncerttel érnek véget.

Az alkotó pályafutásának ötvenötödik évfordulóját is ünnepli idén (Fotó: REUTERS)

Tom Jones – aki a pandémia miatt néhány hónapig szünetelő legnépszerűbb brit televíziós műsor, a The Voice énekes-tehetségkutató mentora – albumaiból mintegy 150 millió példány kelt el világszerte. Új albummal a 2015-ös Long Lost Suitcase című blues-rock-soul-gospel album óta nem jelentkezett. A Decca brit lemezkiadó március 13-án tette közzé a Hide & Seek: The Lost Collection című albumot a világhálón, amelyen Jones huszonkilenc olyan felvétele hallható, amelyeket 1964 és 1975 között rögzített, és amelyek jelentős részét idáig nem adták ki. A zenei anyag fizikai hordozón nem jelent meg, streaming szolgáltatókon keresztül vásárolható meg.

Az alkotó honfi- és pályatársa, Bonnie Tyler a Gold brit online zenei lapnak a közelmúltban arról nyilatkozott, hogy szeretné megnyerni Jonest egy duettre. Erre minden esélye megvan, hiszen korábban már léptek fel együtt, Tyler legutóbbi, Between the Earth and the Stars című stúdióalbumán pedig két másik brit nagyágyú, Rod Stewart és Cliff Richard is közreműködött. A Delilah és a Sex Bomb előadója addig is csatlakozott számtalan jó nevű kollégájához, ugyanis részt vett azon a virtuális nemzetközi koncertsorozaton, amelynek keretében szombaton és vasárnap több száz világsztár adott minikoncertet a saját otthonában. A Global Citizen és az Egészségügyi Világszervezet közös akciójának keretében Jones vasárnap este örvendeztette meg a rajongóit, a műsort számtalan angol nyelvű kábelcsatorna közvetítette világszerte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.