időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Csukás István-emléknap lesz szombaton Balatonszárszón

Magyar Nemzet
2020.07.24. 22:44
Csukás István-emléknap lesz szombaton Balatonszárszón

„Nincs szebb, mint az élet, és nem is érdemes szebbet kitalálni” – vallotta Csukás István, akit különös kapcsolat fűzött Balatonszárszóhoz. A február 24-én elhunyt Kossuth-díjas íróra emlékeznek szombaton a településen található Csukás István Színházban. Csukás István mellszobrának avatóünnepségével kezdődik az emléknap délelőtt 10 órakor a színház előtt. Avatóbeszédet Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár mond.

A rendezvény fővédnöke Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Tomka Ákos Balatonszárszó alpolgármestere. Miután felavatják Megyeri János szobrászművész alkotását, Húros Annamária Dóra jelmez- és díszlettervező emlékező beszéde következik, majd Konc Gáll László református lelkész megáldja a jelenlévőket. Az eseményen közreműködik a Kultkikötő alapító igazgatója, Nagy Viktor, valamint Trokán Anna és Karancz Katalin színművészek.

A szoboravató ünnepséget követően 11 órakor a Roxínház társulata előadja Csukás István–Bergendy István Süsü, a sárkány című zenés mesejátékát. Belépő nincs, viszont regisztrálás szükséges a Kultkikötő.hu oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.