Moholy 125 videó

Helyi idő szerint 10 órától világszerte megnézhető a 125 éve született Moholy-Nagy László életét bemutató 125 másodperces animációs videó.

Magyar Nemzet
2020. 07. 20. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha Moholy-Nagy László a legismertebb képzőművészünk világszerte, itthon méltatlanul keveset tudunk a 125 éve született alkotóról. A 140 esztendős Iparművészeti Főiskola, majd egyetem 2006 óta viseli a sokoldalú művész nevét, és azóta küldetésüknek tekintik, hogy Moholy-Nagyot és munkásságát megismertessék hazájában, a világgal pedig azt, hogy magyar származású.

Ezért a MOME 125 másodperces animációs alkotásban mutatja be a művész életét. A videót elküldték a külföldi magyar kulturális intézeteknek, amelyet a mester születésnapján, július 20-án, ki-ki a saját helyi ideje szerinti 10 órakor közzétett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.