Nagyvárosi folkudvar a Corvin téren a Hagyományok Házával

A Hagyományok Háza ingyenes szabadtéri rendezvénnyel, a Nagyvárosi folkudvarral varázsolja a fővárosba a nyári fesztiválok hangulatát július 14-től augusztus 20-ig. Koncertekkel, énektanítással, néprajzi előadásokkal, táncházzal és további izgalmas programokkal várják az érdeklődőket a Budai Vigadó előtti Corvin téren.

Magyar Nemzet
2020. 07. 08. 21:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járványhelyzet alatt a Kárpát-medencei néphagyomány ápolására és továbbéltetésére létrehozott intézmény, a Hagyományok Háza sem fogadta a látogatókat, azonban július 14-től egy eddig még nem látott szabadtéri rendezvénnyel, a Nagyvárosi folkudvarral készülnek.

Az augusztus 20-ig tartó programsorozatban minden kedden és csütörtökön a nyári fesztiválok hangulatát idézik meg a Budai Vigadó előtti Corvin téren. Koncertekre, daltanításra, előadásokra és sok más érdekes programra invitálják a közönséget, de lesz például kocsmakvízverseny is, ahová előre várják a négy-hét fős baráti társaságok jelentkezését. Július 14-én 18 órakor hangolódó muzsikával és énektanítással kezdődik meg a programsorozat, amit felnőtt mesemondás követ. Este nyolc órától a Dűvő zenekar koncertjével várják a Corvin térre érkezőket, majd az est zárásaként a Zagyva Banda húzza a talpalávalót a szabadtéri táncházban és a Hagyományok Háza Átriumában, ahol táncot tanítanak majd a Magyar Állami Népi Együttes táncosai.

A részletes programról a Hagyományok Háza honlapján találhatók információk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.