Debüt díjak a Tokaji Írótáborban

A Magyar Írószövetség 2019-ben Debüt díjat alapított, amellyel fiatal, első kötetes alkotókat jutalmaz.

Magyar Nemzet
2020. 08. 20. 21:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A díjjal bruttó egymillió forint pénzjutalom jár, és az alkotó a Magyar Írószövetség tagjává válik. Más esetben a tagsághoz minimum két megjelent kötet, két tag ajánlása és tagfelvételi eljárás szükséges. Az idei díjak átadására a Tokaji Írótáborban került sor. Az elismeréseket Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke adta át. Az eseményen jelen volt Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár is.

A díjazottak:

Fotók: Magyar Írószövetség

Bék Timúr költő, akinek 2019-ben jelent meg az első kötete Aszterión címmel, amiért Khelidón-díjat és Gérecz Attila-díjat kapott.

Vöröskéry Dóra prózaíró, Röpképtelen madarak címmel tavaly látott napvilágot első novelláskötete.

Smid Róbert irodalomtörténész, irodalom- és kultúratudós, kritikus. 2017 óta az Előretolt Helyőrség Íróakadémia tagja, a kritikusi műhelyt gyarapítja, irodalomelméletet oktat, debütáló könyve a 2019-es ünnepi könyvhétre jelent meg Sigmund Freud és Jacques Lacan papírgépei címmel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.