Élő láncban utaztak a Csokonai Színház kellékei és jelmezei

A felújítás előtt álló színház a nézőit, barátait is bevonva szállította el a kellékekeit a Víg Kamaraszínházig.

Gőz József Miklós
2020. 08. 27. 7:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötletes módon, a felújítás előtt álló debreceni Csokonai Színház nézőit, barátait is bevonva, háromszáz méter hosszú élő láncot alkotva szállították el szerdán a kellékeket és jelmezeket a Víg Kamaraszínházig vezető útvonalon. A lelkes hívek a jelmezfolyam megindulásakor már csaknem a célpontig álltak, majd csakhamar oda is eljutottak. Mindenki szem volt a láncban, az első ötven méteren láttuk Papp László polgármestert, Gemza Péter színigazgatót, az utolsó ötvenen pedig Puskás István alpolgármestert. Színészek is beálltak a sorba, Vranyecz Arturt, Dánielffy Zsoltot láttuk többek között. Tizenegy órakor megindult a jelmezek és kellékek áradata, a nézők ismét találkozhattak Mercs János Tesztoszteronban viselt necces atlétatrikójával, Mucsi Zoltán rózsaszínű cipőjével, Rózsa László hatalmas plüsskutyájával az Oszkár és Rózsa mamiból. De feltűnt a Rómeó és Júliából egy fürdőkád, a Három nővérből egy fehér bicikli is. A Bocskai lövészdandár terepszínű gyakorlóruhás katonái is részt vettek a láncban, teherautójuk meg a színház oldalánál a nagyobb kellékek és díszletek szállítására várakozott. Láthattuk az élő láncban a színház énekkari tagjait, fodrászait, kellékeseit, díszletezőit s más dolgozóit is.

A közös jelmezszállítás csak egy eleme volt a színházbúcsúztató Lehunyja sok szemét a ház című eseménysorozatnak. Korábban fényfestéssel mutatták be a színház rejtett és kevésbé rejtett zugait, színészek vezetésével kulisszajárásokat tartottak. A kulisszajárás célpontja az épületen belüli Horváth Árpád stúdiószínház, ahol egy üzenőfalon írhattak egymásnak és a színháznak a résztvevők. Voltak nyilvános próbák is. Hétfőn megkezdődött az erkélykoncertek sora is a nézőtéri büfé utcára néző nagy erkélyén. Zenés darabok legsikeresebb számaiból adtak részleteket a színészek. Augusztus 27-én este fél nyolckor a színház melletti Ady parkban az énekkar a Csárdáskirálynőből ad elő részleteket. Ezt ingyenesen hallgathatják meg az érdeklődők. Az erkélykoncertek utolsó darabja Papp István sanzonestje lesz 31-én. Végül a színházbúcsúztató utolsó programjaiként szeptember 4-én fáklyás felvonuláson, másnap a Bánk bán előadásán vehetnek búcsút kedvenc színházuktól a debreceniek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.